අස්ථිවල ගැටළු තියෙන අය මේවා අනිවාරයෙන්ම කන්න

 

අස්ථි ශක්තිමත් කරන ආහාර බොහෝ දුරට කැල්සියම්, විටමින් D, ප්‍රෝටීන් සහ අස්ථි ඝනත්වයට සහාය වන අනෙකුත් ඛනිජ ලවණ වලින් පොහොසත් වේ. මෙන්න ඔබට පැහැදිලි ලැයිස්තුවක්:


🥛 කැල්සියම් බහුල ආහාර

• කිරි, යෝගට් සහ චීස්

• කොළ පැහැති කොළ (කේල්, නිවිති, බොක් චෝයි)

• ආමන්ඩ් සහ තල ඇට

• සාඩින් සහ ටින් කළ සැමන් (අස්ථි සහිත)


🌞 විටමින් D ප්‍රභවයන් (කැල්සියම් අවශෝෂණය කර ගැනීමට උපකාරී වේ)

• හිරු එළියට නිරාවරණය වීම

• මේද මාළු (සැමන්, මැකරල්, ටූනා)

• බිත්තර (විශේෂයෙන් කහ මදය)

• ශක්තිමත් කළ ආහාර (කිරි, ධාන්‍ය වර්ග, තැඹිලි යුෂ)


🍗 ප්‍රෝටීන් ප්‍රභවයන් (අස්ථි ව්‍යුහය සඳහා)

• lean මස්, කුකුල් මස්, මාළු

• බෝංචි, පරිප්පු, ටෝෆු

• ඇට වර්ග සහ බීජ


🥬 අනෙකුත් අස්ථි-හිතකාමී පෝෂ්‍ය පදාර්ථ

• මැග්නීසියම්: ඇට වර්ග, බීජ, සම්පූර්ණ ධාන්‍ය වර්ග, අඳුරු චොකලට්

• විටමින් K: බ්‍රොකොලි, ගෝවා, නිවිති

• සින්ක්: වට්ටක්කා ඇට, කඩල, හරක් මස්


✅ ඉඟිය: ඔබේ ශරීරයට කැල්සියම් සැබවින්ම භාවිතා කළ හැකි වන පරිදි කැල්සියම් ආහාර විටමින් D ප්‍රභවයන් සමඟ යුගල කරන්න.


උපුටා ගැනීමකි..

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post